Zagrebački rock sastav Adastra osvaja publiku još od 2005. godine. Njihov album prvijenac pod nazivom “Adastra” sadrži 12 autorskih pjesama, među kojima je pjesma “Pusti” nastala u suradnji s poznatim hrvatskim reperom Generalom Woo-om. Veliku simpatiju publike stekli su pjesmama “Nabujala rijeka” i “Surovi grade”, posvećenu tragično poginulom Luki Ritzu i kojom se željelo upozoriti mlade da nasilje ostavlja gorki trag i posljedice koje se više nikada neće moći ispraviti.

Ustrajnost grupe Adastra za borbom protiv nasilja i stvaranje svijesti o tom velikom problemu u Republici Hrvatskoj zastupljen je do danas i to brojnim suradnjama s Udrugom za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti.
Svojim vršnjačkim autoritetom Adastra ima mogućnost doprijeti do mladih, a nastupima i glazbom Adastra širi poruku ljubavi, međusobne tolerancije i mira. Osim još uvijek prisutnog sraza bahatosti elite i nemoći običnih ljudi, Adastra u svojim pjesmama opjevava ljubavne probleme.

Ukoliko ste željni žestokog zvuka i energije koji ostavljaju poseban utisak, dođite na koncert Adastre posljednjeg dana manifestacije, 2. kolovoza s početkom u 21:00 sati. Vidimo se u Urban Parkiću gdje u ova tmurna siva vremena možemo doživjeti šarene trenutke i vrijedna sjećanja.

Adastra zatvara ovogodišnje Porcijunkulovo, ali zasigurno ne i glazbenu scenu u Urban Parkiću.