Park Rudolfa Kropeka u Čakovcu ovog ljeta nosi novo ime – Urban Parkić. Kako i samo ime govori, radi se o pristupačnoj i zelenilom okruženoj lokaciji uz sam centar grada na kojoj će svakodnevno tijekom trajanja Porcijunkulova nastupati DJ-evi i renomirani domaći izvođači popularne glazbe.


Prvi koji će stati pred miksetu i prizvati festivalsku vibru Urbanim Parkićem je DJ IVXKR. Mladi domaći producent je majstor u stvaranju elektronske glazbe, a posebice se zaljubio u Trap i Dubstep žanrove.

Nakon IVXKR-a u 21:00 sat na binu dolazi alternativni pop bend kids from the sky, kojeg čine mladi dvojac iz Križevaca. Članovi benda su Robin Petić (bubnjevi) i Teo Golub (vokal), a njihov rad počeo je 2017. godine. Najveći uspjeh postigli su pjesmom “Prolazna stvar” osvojivši brojnu publiku u radijskom eteru i streaming servisima. 

Za sebe kažu da najviše sjaje u nastupima uživo pa posebice vole izaći pred publiku, stoga budite sigurni da će u četvrtak, 28.7. kids from the sky rasplamsati atmosferu u Urban Parkiću.