PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Tijekom manifestacije „Porcijunkulovo 2022.“ koja se održava od četvrtka, 28. srpnja do utorka, 2. kolovoza, na snazi je posebna regulacija prometa u gradu Čakovcu.

Tako će u subotu, 30. srpnja za vrijeme Međunarodnog oldtimer susreta, u vremenu od 7 do 12 sati, biti zatvoren desni prometni trak na Trgu Eugena Kvaternika i parkiralište u Parku Rudolfa Kropeka.

Ujedno će se svih šest dana manifestacije za sav promet od 17 do 23 sata zatvoriti dio Zrinsko Frankopanske ulice – potez od skretanja u ul. Planinarski put do kružnog toka kod zgrade Hrvatske pošta, a u suprotnom pravcu izlazak iz kružnog toka u pravcu Zrinsko Frankopanske ulice.

Mole se građani na razumijevanje te se pozivaju na poštivanje privremene regulacije prometa.

Ujedno informacija kako će tijekom trajanja Porcijunkulova vrijeme trajanje naplate parkiranja biti svaki dan od 8 do 20 sati (28.7. – 02.08.), uz nepromijenjenu cijenu od 3 kune po satu.

POPUST HŽ PP

Pozivamo vas da na Porcijunkulovo doputujete vlakom.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima manifestacije Porcijunkulovo odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova.

Popust se može koristiti od 27. srpnja do 3. kolovoza 2022. isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora na prugama HŽ-a do kolodvora Čakovec i natrag. Putnici će svoje karti moći ovjeriti u Turističkom uredu grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, Čakovec, svakim danom od 27.7. do 3.8. do 22:00 sata. Pravo na popust mogu ostvariti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja iz svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Čakovec i natrag.
Popust se ne može koristiti na udaljenostima kraćim od 25 km.

Parkirališta u Čakovcu