Dječja zona, uz istočni obod Perivoja Zrinski, narednih će dana biti jedna od najzabavnijih, a i najkreativnijih lokacija u Čakovcu. Sadržaji poput napuhanaca i vrtuljaka samo su dio veselja za najmlađe jer će se u Dječjoj zoni svakodnevno odvijati edukativno-kreativne radionice, igraonice i predstave za djecu.

I ove godine će mali kreativci, uz stručno i zabavno vođenje pedagoga Matije Bobeka, moći razvijati svoje vještine u izradi igračaka vlastitim ručicama. Igraonice i radionice “Kao prvo – zagonetno drvo” imaju cilj kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoj kreativni impuls i učiti rukovati elementima iz prirode od raznobojnih i neobičnih drvca, ukrasnih tikvica, žireva i sličnih predmeta. Zabavne i poučne radionice izrade igračaka održavat će se od četvrtka do subote te u ponedjeljak i utorak od 18:00 do 20:00, dok nedjelju u prijepodnevnom terminu, odnosno od 10:00 do 12:00 sati. 

Ako vaši klinci i klinceze ipak više vole dramu, glumu i ples, teatar.002 pripremio je brojne svakodnevne radionice i predstave. Teatar.002 je nova kazališna skupina u Čakovcu koju čine naši domaći glumci i umjetnici, a svoj talent i vještine usavršili su i još usavršavaju na daskama diljem Hrvatske i šire. Uz radionice će izvesti jednu od njihovih najnovijih naslova, a riječ je predstavi naziva “Legenda o Pozoju”, osmišljene u koprodukciji s Muzejem Međimurja Čakovec. U sklopu programu Porcijunkulova, teatar.002 će voditi sljedeće:

Dramska radionica
voditelj: Mario Jakšić, glumac
Dramska radionica kroz razne igre, vježbe i improvizacije uči primjeni kazališnih metoda u svakodnevnom životu. Na radionici se uči kako osvijestiti svoje tijelo, glas i pokret. Kako dobiti samopouzdanje i nastupati pred publikom, na daskama koje život znače i van njih! 

Dramsko-plesna radionica
voditeljica: Sara Ipša, glumica
Dramsko – plesna radionica uključuje niz ritmičkih  i koordinacijskih vježbi koje će nam poslužiti kao baza za glavnu scensku igru kojoj je svrha osvijestiti i pripremiti tijelo za scenski pokret, kao preteča glasu i cjelokupnom scenskom izričaju.

Dramsko-ritmična radionica
voditelj: Aleksandar Filo, glumac
Na radionicama ritma, osim što se ritmizira, bavi se razvojem i odvajanjem lijeve i desne strane tijela. Njeguje se pojedinac u sklopu grupe i grupa kao jedinka. Upoznaje se što je to ritam mašina i kako spoj svakidašnjih predmeta može postati jedan ritmički orkestar. 

Dramsko-scenografska radionica
voditelj: Bruno Kontrec, glumac
Radionice se bave osnovama POP-UP tehnike čija je ideja da se koriste kao scenografski vizual za potencijalnu lutkarsku predstavu. Tako izvedenim elementima potrebna je još dječja zaigranost i lutkarska predstava je gotova!

Sav program na Porcijunkulovom je besplatan pa tako i dječje radionice, igraonice i predstave, a upisi u radionice u vodstvu teatra.002 bit će u 9:00 sati. Za sve upite dostupan je ravnatelj teatra.002 Bruno Kontrec na broj 091/7271076 ili na e-mail [email protected]

Kreativno izražavanje za djecu održavat će se i u Ulici Matice hrvatske, od petka do nedjelje 9:00 – 12:00 sati. Mali slikari tamo će moći izraditi unikatne razglednice Porcijunkulova na likovnoj radionici u vodstvu Udruge “Međimurski slatkiši” u suradnji s Udrugom Soba Priča Lilipjer. Dok djeca izrađuju jedinstvene uspomene s Porcijunkulova i ugodno razgovaraju s tetom Lili, odrasli se mogu informirati o dijabetesu i provjeriti razinu šećera u krvi kod Međimurskih slatkiša.

Prave veselje u obliku predstava za djecu priuštit će nam i Dječje kazalište “Šareni svijet” sa svakodnevnim predstavama za djecu, također u Dječjoj zoni.

Raspored svih radionica i predstava možete pogledati u programskoj knjižici na www.porcijunkulovo.com/program-2/ 

Posjetite s djecom Grad i Perivoj Zrinskih narednih 6 dana jer ih čeka kvalitetno stvaranje, razvijanje vještina, učenje, a i druženje s vršnjacima i kompetentnim voditeljima programa.