Posljednjeg dana manifestacije Porcijunkulovo 2022. upriličena je već tradicionalna svečanost dodjele nagrade i priznanja “Najbolje na Porcijunkulovome”.

Turistička zajednica Grada Čakovca svečanošću dodjele na Trgu Republike u 19:00 sati zahvalila je svim izlagačima koji su se i ove godine potrudili svojom ponudom učiniti ovogodišnju manifestaciju atraktivnijom, bogatijom i šarenijom.

Priznanja najboljim izlagačima podijelila je gradonačelnica Ljerka Cividini, koja se svima od srca zahvalila na trudu i doprinosu te vidno širila zadovoljstvo što je još jedno, 58. izdanje kulturno-turističke manifestacije Porcijunkulovo, privuklo velik broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja u Čakovec. Uz gradonačelnicu, priznanja je podijelio i direktor Turističke zajednice grada Čakovca Filip Horvat, koji se također zahvalio svim izlagačima te su zajedno pozvali na susret i sljedeće godine.

Priznanja “Najbolje na Porcijunkulovome” dijeli se u šest kategorija, a ove godine priznanja su dobili:

 

  1. Ivica i Marica j.d.o.o. Čakovec i OPG Kristoš – Saša Preložnjak za najkreativnija izlagačka mjesta
  2. lončar Lovro Pergar iz Zasadbrega, kovač Franjo Lisjak iz Novakovca, KUD Mačkovec – prezentacija mlaćenja žita, Piterija Zvrk Bjelovar za vrednovanje kulture i tradicije
  3. Monika Mihalić, “Pletivo Monny” Novo Selo Rok i Nada Petković, OPG Petković Šenkovec za najsimpatičnije izlagače
  4. Prema izboru čitatelja eMedjimurja, priznanje za najosmijeh manifestacije dobio je Vladimir Jambor iz Čakovca
  5. Iris foto art iz Zagreba za najinovativniji proizvod
  6. Posebno priznanje za doprinos manifestaciji dobilo je Gradsko društvo Crveni križ Čakovec
  7. Udruga žena “Zlatne ruke” Čakovec za dugogodišnju suradnju na manifestaciji “Porcijunkulovo”

 

Uz priznanja podijeljene su nagrade, a uz Turističku zajednicu grada Čakovca osigurali su ih sponzori: Carlsberg Croatia, Coca Cola Hrvatska, Vajda Čakovec, Sun travel Čakovec, Rudi travel Čakovec, Jakopić travel Čakovec.

Izvučena je bila i glavna nagrada, koju osigurava Beciklin Čakovec – Mihalec trgovina d.o.o. Prelog, a bicikl je osvojio OPG Cecelja Šimun iz Novog Marofa.

Iznimna hvala svim sponzorima bez kojih Porcijunkulovo ne bi bilo to što je te svima koji su doprinijeli šarenilu, veselju i uspjehu Porcijunkulova 2022.